sâmbătă, 11 octombrie 2014

Helsinki, capitala Finlandei

Aceasta este unul dintre orasele pe care le recomand de fiecare data spre a fi vizitate. Indiferent de tipul de turist de care esti, vei gasi aici cu siguranta ceva interesant de facut. In afara de fumusetea parcurilor, paleta de muzee, biserici si activitati culturale este extrem de generoasa. Nici viata de noapte nu este neglijata, deci distractia este garantata. 

Daca trebuie sa trec in revista cele mai atractive obiective turistice ale capitalei Finlandei as incepe cu Parcul Toolonlahti, Casa Parlamentului, Parcul Esplanadin Puisto, Piata Senatului, Monumentul Sibelius, Muzeul National al Finlandei, Catedrala Uspenski, Korkeasaari (este o insula cu Gradina Zoologica Helsinki), Biserica Sf. Ioan pentru iubitorii arhitectura gotica revitalizata, Muzeul de Arta Contemporana Kiasma, Muzeul de Creatie, Muzeul National al Finlandei si Biserica in Stanca. 

Daca vrei sa sa folosesti mijloace de transport in comun si sa vizitezi cat mai multe din cele mai sus mentionate, Helsinki Card este alegerea perfecta. Acest card ofera intrare gratuita si audio-guide la peste 50 de muzee, transport gratuit prin oras, dar si reduceri la magazinele partenere, restaurante sau tururi pentru turisti. Cardul poate fi cumparat de la hoteluri, de la centrele de informare turistica sau din aeroport. Cum tot suntem la categoria ecomoniei de bani, biletul de avion este o cheltuiala pe care trebuie sa o iei in calcul si sa incerci sa o diminuezi pe cat se poate. Incepe cautarea de bilete de avion de la TravelDesk pe  unde ai cele mai multe sanse sa le gaseti ieftine. Eu l-am achizitionat cu 170 EUR, cu 4 luni inainte de plecarea mea de la inceputul lunii iunie. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu